No existeixen més que dues regles per a escriure: tindre alguna cosa que dir i dir-la.

(Oscar Wilde)



dilluns, 29 de novembre del 2010

LA RÀDIO,UNA COMPANYA FIDEL ALS TEMPS

Des de la dècada dels anys 20 la ràdio ens ha acompanyat i avui dia segueix sent un dels mitjans de comunicació que més ens informa i ens distreu, podent-la considerar com un dels mitjans més propers i immediats. De tots els mitjans de comunicació és, possiblement, el més fàcil de seguir ja que només requereix d’un dels nostres sentits per copsar la seva atenció.


 Gràcies als avenços de la tecnologia podem escoltar la ràdio allà on ens trobem; a la feina, a casa,  al carrer, al cotxe,... Les notícies ens poden arribar molt abans de que les puguem veure a la televisió ja que al no fer-se ús de la imatge ens pot oferir una informació instantània dels fets que succeeixen pràcticament a temps real.

Com a format auditiu, a més de la immediatesa de la notícia, també ens anima i ens ofereix un espai més distens amb els seus espais musicals. Ens entretén i ens culturitza amb entrevistes i debats oferint-nos l’oportunitat d’escoltar opinions dispars que ens fan pensar, tot i en aquells moments en els quals discrepem en quant a l’exposició del convidat de l’entrevista. 


Una evidència de la importància que té vers la població és que, tot i estar vivint una forta revolució tecnològica  en la qual Internet i la televisió evolucionen vertiginosament, la ràdio continua amb molta força oferint-nos grans professionals. I és que malgrat aquests avenços a passes agegantades, la ràdio sempre conserva el seu caliu nostàlgic i, perquè no, amb un punt romàntic.
Aquí teniu un vídeo en el qual Joan Carles Perea (director i conductor de la Formula Mati ) ens ensenya el seu lloc de treball.


La Fórmula Matí és un programa diari que s'emet a la ràdio local de Vilanova i la Geltrú
al 100.4 FM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada